xkuchtik.cz

 

FRANKOVA CIBULOVA POLEVKA

Od Franka

 

INGREDIENCE: 2 l vody, 1 kg oloupané cibule, 2 bobkove listy, 200 g másla, kuřecí bujon
(2 kostky), provolone sýr-plátky, starší veka nakrájená na kostky a opečená, 1 čajová lžíce soli, 15 gr česneku nebo raději cesnekoveho prašku, 1 čajová lžíce mletého pepře.

POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájite cibuli ne na drobno, nýbrž jen na vlákna. Do přiměřeného hrnce dáte máslo, rozehřát ale nespálit, čili hlídejte ho. Jakmile je horké zasypete cibuli a nemícháte. Cibule začne pouštět svoji šťavu do másla, pálení másla se tim zpomalí. Učel je cibuli nemíchat dokud neni lehce spálená, což uvidíte na okrajich celé hromady.(spálení cibule je pro barvu polévky-ma byt nahnědlá) pak ji šikovně otočit a opět nechat "spálit" opačnou stranu. pak zalijete vodou a přidáte bobkove listy, kuřeci kostky, česnek, nebo prašek, pepř a nechat vařit aspoň 15 minut. Po uplynutém čase ochutnat, dosolit nebo ne, a nechat odstát. Servirujete ji ve smaltované misce, nahoru nasypete bohatě opečené kousky veky, přeložíte plátkem italskeho syra "Provolone" a zapečete v troubě, v mikrovlnce nebo v nějakém grillu aby se sýr roztekl a ihned pak servirujete. S polevkou je dobrý opečený chléb s máslem a nějakou česnekovou pomazánkou. Doubrou chuť..

 


Vloženo:23. 6. 2008  
http://www.xkuchtik.cz