xkuchtik.cz

 

ZAPEČENÉ ROŠTĚNKY

Recept od Ájy.

 

INGREDIENCE: 500 g roštěné, 1 kg brambor, 2 větší cibule, rostlinný olej, plnotučná hořčice, trochu láku ze sterilovaných kyselých okurek, kostka masoxu, instantní jíška, sůl, pepř.

POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme ji na oleji. Když začne tmavnout, vložíme naklepané, osolené a opepřené roštěnky. Restujeme po jedné straně a vrchní stranu pomažeme plnotučnou hořčicí. Poté obrátíme a také orestujeme. Podlijeme vodou, přidáme trochu láku ze sterilovaných kyselých okurek (není podmínkou, ale pokrm má potom výraznější chuť), vhodíme kostku masoxu a asi 30 minut dusíme pod pokličkou. Je-li maso poloměkké, zahustíme omáčku instantní jíškou. Ale nesmí být moc hustá. Do pekáčku dáme kousky oloupaných syrových brambor (asi polovinu z udaného množství), na ně poklademe plátky masa a zakryjeme zbylými bramborami. Přelijeme hotovou omáčkou tak, aby byl celý obsah pekáčku ponořený. Pečeme v troubě asi 1 hodinu. Brambory do sebe nasají chuť omáčky a výsledek je báječný!

 


Vloženo:6. 6. 2007  
http://www.xkuchtik.cz