xkuchtik.cz

 

ČESKÁ SEKANÁ SE SALÁMEM.

Česká kuchyně.

 

INGREDIENCE: 500 g mletého vepř. masa, 500 g mletého hov. masa, 150 g slaniny, 200 g měkkého salámu, 200 g polosuchého salámu, 4 vejce, 2 housky, 200 ml mléka, 2 cibule, 6 stroužků česneku, sůl, pepř, majoránka, pálivá paprika, olej na vymazání pekáče. POSTUP PŘÍPRAVY: Oba druhy mletého masa vložíme do mísy, osolíme, opepříme, ochutíme majoránkou a paprikou a dobře prohněteme. Měkký i polosuchý salám oloupeme a spolu se slaninou nakrájíme na kousky. Kostičky housky zalijeme mlékem, necháme změknout a vymačkáme. Cibuli a česnek pokrájíme nadrobno. Maso smícháme se salámy, slaninou, houskou, cibulí a česnekem a dobře promícháme. Zvlhčenýma rukama vytvarujeme ze směsi šišky, přendáme je do olejem vymazaného pekáče a podlijeme vodou. Vložíme do trouby předehřáté na 140°C a pečeme asi 45–50 minut.

 


Vloženo:27. 6. 2006  
http://www.xkuchtik.cz