xkuchtik.cz

 

DUKÁTOVÉ BUCHTIČKY.

Klasika.

 

INGREDIENCE: 500g poloh. mouky, kostka droždí (42 g), 4 lžíce pískového cukru, 80 g rozehřátého másla nebo Hery, 2 žloutky, špetka soli, 2 dl mléka. Krém: ¾ l mléka, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink, 2 líčíce pískového cukru, trochu rumu.

POSTUP PŘÍPRAVY: Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, lžičku mouky a necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se špetkou soli, zbylým cukrem, kváskem, tukem a žloutky a vypracujeme hladké těsto. Necháme v teple vykynout. Vyválíme několik válečků, nakrájíme je na špalíčky, namočíme je v rozehřátém tuku a naskládáme je do pekáče. Necháme ještě kynout asi 15 – 20 minut. Pečeme je v předehřáté troubě dozlatova. Buchtičky rozložíme na talíře a přelijeme krémem. Krém: Uvaříme z ¾ l mléka pudinkového prášku a cukru řídký pudink do kterého vmícháme rum.

 


Vloženo:22. 5. 2006  
http://www.xkuchtik.cz