xkuchtik.cz

 

HOŘČICE KE GRILOVÁNÍ.

 

INGREDIENCE: 500 g mrkve, 500 g oloupaných kedluben (nejlépe
gigant nebo nedřevnaté kedlubny), 500 g květáku bez košťálu, 250 g čerstvého nebo sterilovaného či zmrazeného hrášku, l hlávka celeru, 500 g cibule, 250 g sterilovaných nebo čerstvých fazolek, l kg plnotučné hořčice, l lžíce soli, 2 dl vinného, jablečného nebo obyčejného octa

POSTUP PŘÍPRAVY: Všechnu zeleninu očistíme, oloupeme, opláchneme v čisté vodě a každou zvlášť uvaříme ve vodě ochucené lžičkou soli a lžičkou octa. Měkkou zeleninu pokrájíme na drobné kostičky, nudličky nebo dílky, květák necháme v malých růžičkách. Ve velké míse rozmícháme hořčici s octem a solí, pomalu vmícháme zeleninu, aby se nepodrtila, lehce ji promícháme, lžící ji naskládáme do sklenic, uzavřeme víčky, vložíme do zavařovacího hrnce a sterilujeme 10 minut při 90°C. Pak vyjmeme a uložíme do chladu.

 


Vloženo:27. 7. 2003  
http://www.xkuchtik.cz