xkuchtik.cz

 

LABUŽNICKÝ KEČUP.

 

INGREDIENCE: 5 kg rajčat, 4 velké cibule, 4 jablka, 3 lžičky soli, l lžička nového koření, 1/2 lžičky zázvoru, 2 dl octa, 1 lžička sladké papriky, 1/2 lžičky hřebíčku, 200 g cukru, Sorban

POSTUP PŘÍPRAVY: Rajčata opláchneme, pokrájíme a vhodíme do většího kastrole. Přidáme oloupanou a nahrubo nakrájenou cibuli a na čtvrtky nakrájená jablka bez jádřinců. Přidáme koření a vaříme asi 40 minut, až vše změkne. Směs pak propasírujeme a slupky, zrnka a koření vyhodíme. Čistý protlak vrátíme do hrnce, zalijeme octem a přivedeme k varu. Za stálého míchání přidáme cukr, sůl a povaříme do přiměřené hustoty. Ke konci varu přidáme Sorban. Kečup nalijeme do skleniček, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

 


Vloženo:15. 10. 2004  
http://www.xkuchtik.cz