xkuchtik.cz

 

BABIČINA ČALAMÁDA.

 

INGREDIENCE: Okurky, zelená rajčata, cibule, bílé zelí, paprika v libovolném poměru, žluté hořčičné semínko, bobkový list.
Nálev: na l litr vody 0,25 až 0,3 l 8% octa, 25 g soli, 100 g cukru.

POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté, očištěné papriky, pokrájíme na proužky, zelí zbavíme vadných listů a košťálu a také pokrájíme na proužky, okurky nakrájíme na kolečka, cibuli na půlkolečka, rajčata na půlky. V mírně osolené vodě postupně ovaříme papriky 5 minut, zelí 10 minut a rajčata doměkka, odkapané smícháme s ostatní zeleninou a naplníme spolu s kořením do čistých skleniček. Zalijeme horkým nálevem a sterilujeme: po dobu 20 až 30 minut přivádíme teplotu na 90 °C, sklenice o obsahu 0,7 až 0,9 l sterilujeme 25 minut, menší sklenice 20 minut při uvedené teplotě. Potom sklenice ochladíme.

 


Vloženo:3. 8. 2005  
http://www.xkuchtik.cz