xkuchtik.cz

 

DOMÁCÍ SLADKOKYSELÉ OKURKY

 

INGREDIENCE: Okurky, do každé sklenice snítka kopru, 3 kolečka křenu, 3 plátky cibule, několik koleček mrkve nálev: 2 l vody, 4 dl octa, l sáček Deka, 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, l hřebíček, l bobkový list, 150 g cukru, 10 tabletek sacharinu. POSTUP PŘÍPRAVY: Z okurek odkrojíme stopku a okvětí, namočíme je do studené vody a poté ještě umyjeme měkkým kartáčkem. Vhodíme do čisté vody a z té skládáme do lahví, na jejichž dno jsme dali kopr, křen, cibuli a mrkev. Zalijeme teplým nálevem, zavíčkujeme, vložíme do sterilačního hrnce a sterilujeme 20 minut při 85° C. Poté hned vyndáme a necháme ochladit. Zavařené okurky skladujeme v chladné a tmavé místnosti. Po 14 dnech je můžeme konzumovat.

 


Vloženo:1. 7. 2012  
http://www.xkuchtik.cz