xkuchtik.cz

 

OŘECHY V MEDU

 

INGREDIENCE: 300 g jader vlašských ořechů, 100 g tekutého včelího medu, 4 lžíce moučkového cukru, 4 lžíce olivového nebo slunečnicového oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Vyloupaná jádra vlašských ořechů spaříme vařící vodou, chvíli je ve vodě necháme a po minutě přelijeme studenou vodou a oloupeme hořkou kůžičku. Pokud použijeme čerstvě uzrálé ořechy, kůžičku sloupneme bez spárování. Sloupnuté ořechy vsypeme do misky, zalijeme ohřátým medem a necháme do druhého dne proslazovat. Pak je vložíme do síta, aby přebytečný med protekl, a ořechy balíme na talíři s cukrem. V pánvi rozehřejeme olej, vkládáme po částech ořechy a za stálého míchání necháme cukr mírně zkaramelizovat, až je sklovitý, nikoliv však tmavý. Podáváme je buď teplé, nebo je necháme oschnout, vsypeme do sklenice a na chladném a suchém místě krátce uschováme.

 


Vloženo:18. 2. 2012  
http://www.xkuchtik.cz