xkuchtik.cz

 

KIWI KOMPOT

 

INGREDIENCE: 20 nerozměklých plodů kiwi, 400 g cukru, 1/2 l přírodního jablečného moštu, l chemicky neošetřený citrón, 15 hřebíčků, 30 kuliček černého pepře, bílý rum. POSTUP PŘÍPRAVY: Kiwi oloupeme, podélně rozpůlíme a přitom odstraníme zbytky stopek. Jablečný mošt smíchaný s cukrem přivedeme do varu. Citrón přelijeme horkou vodou, okrájíme z něj tenkou kůru a vymačkáme. Kůru nakrájíme asi na 3 mm tenké proužky. Do každé sklenice rozdělíme kiwi, citrónovou kůru, 3 hřebíčky a 6 kuliček pepře a všechno smáčkneme. Horký cukrový roztok smícháme s citrónovou šťávou a zalijeme jím ovoce ve sklenicích. Do každé sklenice nalijeme ještě před uzavřením trochu rumu. Kompot zavařujeme při teplotě 75 °C asi 30 minut. Potom jej necháme vychladnout. Kiwi kompot skladujeme v temnu, neboť jinak by mohl velmi lehce ztratit svoji atraktivní barvu.

 


Vloženo:11. 9. 2014  
http://www.xkuchtik.cz