xkuchtik.cz

 

OŘECHOVÁ ROLÁDA.

 

INGREDIENCE: 4 čerstvá vejce, 4 lžíce cukru, 4 lžíce polohrubé mouky, pruh alobalu, máslo na potření a mouka na posypání, ořechy na povrch.
Krém: 120 g másla, 150 g mletých ořechů, 70 v moučkového cukru.

POSTUP PŘÍPRAVY: Bílky vyklepneme do šlehači nádoby, žloutky dáme zvlášť. Bílky dohusta ušleháme, přidáme cukr a žloutky s moukou. Stále šleháme. Hustou pěnu nalijeme na pomaštěný a moukou vysypaný alobal, položený na plechu. Ihned vložíme do dobře rozehřáté trouby a pečeme 10 minut. Pak vyjmeme, necháme asi 1-2 minuty odpočinout, pokryjeme utěrkou a svineme. Po vychladnutí rozbalíme a potřeme krémem. Opět svineme, krémem potřeme i povrch a posypeme hrubě sekanými ořechy.

 


Vloženo:28. 6. 2004  
http://www.xkuchtik.cz