xkuchtik.cz

 

RYBÍZOVÝ KOLÁČ S BÍLKOVOU ČEPICÍ

 

INGREDIENCE: Na těsto: 150 g mouky, 100 g másla, 50 g cukru, l žloutek, špetka soli. Na náplň: 600 g červeného rybízu, 4 bílky, 150 g cukru, l balíček vanilkového cukru, 100 g mletých mandlí, l lžíce Solamylu, máslo na vymazání formy nebo papír na pečení. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku prohněteme s máslem, cukrem, žloutkem a solí a vypracujeme do hladkého těsta. Formu vymažeme máslem nebo vyložíme papírem. Těsto dáme do formy a uděláme okraje asi 2 cm vysoké a umístíme na 30 minut do chladu. Mezitím omyjeme rybíz, necháme okapat a zbavíme stonků. Bílky našleháme dotuha a během šlehání přisypeme cukr a vanilkový cukr. Potom přimícháme mandle a Solamyl. Rybíz rovnoměrně rozdělíme na těsto, na něj rozetřeme bílkový sníh a povrch uhladíme. Koláč vložíme do mírně vyhřáté trouby a pečeme 30-35 minut. Sníh by měl na povrchu pěkně zezlátnout.

 


Vloženo:11. 7. 2014  
http://www.xkuchtik.cz