xkuchtik.cz

 

KARAMELOVÉ ŘEZY

 

INGREDIENCE: 4 vejce, 200 g pískového cukru, 250 g polohrubé mouky, 3 lžíce oleje, 5 lžic horké vody, l lžička prášku do pečiva, tuk a mouka na formu.
Náplň: 250 g krystalového cukru, 8 lžic vody, 1/4 l mléka, 3 lžíce škrobové moučky nebo pudinku, l vanilkový cukr, 200 g másla nebo Hery.
Poleva: 150 g mouč. cukru, l lžíce horké vody, l lžička rumu.

POSTUP PŘÍPRAVY: Celá vejce Ušleháme s cukrem, přidáme olej, vodu a ušleháme dohusta. Pak vmícháme mouku s práškem do pečiva, těsto vlijeme do vymaštěného a hrubou moukou vysypaného pekáčku a v předehřáté troubě upečeme. Necháme vychladnout a druhý den naplníme krémem. Cukr vsypeme na pánvičku a nad mírným plamenem mícháme, až zežloutne. Pak jej zalijeme odměřenou vodou a mícháme, až se voda s cukrem spojí, povaříme a odstavíme. Mléko smícháme se škrobovou moučkou, přidáme vanilkový cukr a uvaříme krém. Vmícháme do něj karamel a po ochlazení změklé máslo. Krém dobře vyšleháme a naneseme na dvakrát prokrojený piškot, spojíme a povrch přelijeme polevou. Cukr přelijeme lžící vařící vody, přidáme rum a dohladka umícháme. Řezy krájíme pilkovým nožem.

 


Vloženo:5. 8. 2009  
http://www.xkuchtik.cz