xkuchtik.cz

 

ČÍNSKÝ SALÁT Z DRŮBEŽÍHO MASA.

 

INGREDIENCE: 500 g bílého drůbežího masa (bez kůže), 3 lžíce bílého vína, 3 lžičky škrobové moučky, 1 bílek, 1 kg pórku (čisté váhy, asi 1 300g váhy hrubé), 6 lžic oleje, 4 lžíce sójové omáčky, 50g cukru, sůl, čerstvě mletý pepř, 50g oříšků kešu, možno nahradit burskými oříšky.

POSTUP PŘÍPRAVY: Drůbeží maso nakrájíme na úhledné kousky. Do bílého vína přidáme škrobovou moučku a lehce ušlehaný bílek a do této směsi maso alespoň na půl hodiny vložíme. Mezitím očistíme a dobře opereme pórek. Použijeme z něho jenom bílou a světlezelenou část. Pórek rozkrájíme asi na 2 cm široká kolečka (krájíme šikmo). Na pánvi ve třech lžících oleje pórek za častého obraceni asi 10 minut dusíme. Pak pánev stáhneme z plamene. Sójovou omáčku nepatrně osolíme, přidáme cukr a pepř. Omáčku nalijeme na horký pórek a necháme vychladnout. Oříšky vložíme do suché pánve, za častého obracení je opražíme a rovněž je dáme vychladnout. Rozehřejeme zbylý olej a kousky drůbežího masa na něm po všech stranách důkladně opečeme. Maso má být měkké a má mít zlatavou barvu. Opečené maso osušíme na ubrousku, promícháme je s pórkem, event. ještě trochu zakapeme sójovou omáčkou, a posypeme oříšky. Podáváme s bílou vekou.

 


Vloženo:25. 1. 2000  
http://www.xkuchtik.cz