xkuchtik.cz

 

HOVĚZÍ VÝVAR S MORKOVÝMI KNEDLÍČKY.

 

INGREDIENCE: 0,8 l hovězího vývaru, 50 g hovězího morku, 1 vejce, 1 lžíce netučného tvarohu, 1 lžička jemně krájené petrželky, sůl, muškátový oříšek. POSTUP PŘÍPRAVY: Morek očistíme opláchneme, osušíme a nakrájíme jej na malé kousky. Pak jej osolíme a prohněteme s tvarohem a žloutkem a jemně krájenou petrželkou. Bílek nepatrně osolíme a ušleháme z něj tuhý sníh, který lehce promísíme s morkovým těstíčkem. Okořeníme strouhaným muškátovým oříškem a necháme v chladničce 15 min. odpočinout. Z vychlazeného morkového těstíčka tvarujeme lžící knedlíčky a necháme je v horkém vývaru 8 minut vařit. Vývar podáváme horký v předehřátém šálku.

 


Vloženo:26. 1. 2000  
http://www.xkuchtik.cz