xkuchtik.cz

 

HOUBOVÁ OMÁČKA PO VÍDEŇSKU.

 

INGREDIENCE: 3/4 l základní omáčky bílé, 200g očištěných čerstvých hub (žampióny, hřiby pravé), 20 g cibule, 70 g petrželky, lžíce citrónové šťávy, 30 g másla, 1 dl světlého vývaru z hovězího masa, trochu nastrouhaného muškátového oříšku a mletého pepře, sůl, 2 žloutky a 1/8 l smetany.

POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrole na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a jemné rozsekanou petrželku, přidáme na tenké plátky nakrájené houby, zakapeme citrónovou šťávou, podlijeme vývarem a asi 8 minut dusíme. Podušené houby pak přidáme do základní bílé omáčky, okořeníme, podle chuti přisolíme, krátce povaříme a nakonec omáčku zjemníme žloutky rozkvedlanými ve smetané. (Vařit se již nesmí.) Podáváme ji k vařenému nebo dušenému hovězímu masu, k vařeným nebo dušeným rybám, k dušenému nebo pečenému mozečku apod.

 


Vloženo:24. 1. 2001  
http://www.xkuchtik.cz