xkuchtik.cz

 

VEPŘOVÉ SE SMETANOU

 

INGREDIENCE: 400 g vepřového masa, 2 cibule, 3 lžíce sádla, sůl, pepř, půl lžičky zázvoru, 1 lžička citrónové kůry, 1 lžíce mouky, 200 ml smetany, citrónová šťáva. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno. Maso osolíme a okořeníme. V kastrole nebo v pánvi s vyšším okrajem rozehřejeme sádlo, vhodíme do něj maso a opékáme, až změní barvu. Pak přidáme cibuli a za častého míchání opékáme dál, až je cibule dozlatova osmažená. Přidáme zázvor, lžičku strouhané citrónové kůry, lžíci mouky a za stálého míchání ji osmahneme. Vmícháme smetanu, trochou vody nebo vývaru upravíme hustotu a ještě chvíli dusíme. Nakonec dochutíme citrónovou šťávou, kořením a podle potřeby přisolíme. Podáváme s dušenou rýží, s vařenými brambory nebo s pečivem.

 


Vloženo:8. 7. 2012  
http://www.xkuchtik.cz