xkuchtik.cz

 

KOTLETY PO UZENÁŘSKU

 

INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, 2 nožičky párku, 4 plátky šunky, 4 lžíce oleje, 2 kapie, trochu hladké mouky, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné kotlety naklepeme u kosti a na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a z obou stran poprášíme hladkou moukou. Na rozpáleném oleji je z obou stran zprudka opečeme dočervena. Pak oheň stáhneme a maso dopečeme doměkka. Ke konci pečení přidáme přepůlené a ozdobně proříznuté nožičky párků a dopečeme. Na talíři upravíme na porce masa plátky prohřáté šunky, připravené čtvrtky párku, přelijeme je vypečenou šťávou a ozdobíme kopečkem kapií pokrájených na drobné nudličky. Podáváme s bramborovými hranolky.

 


Vloženo:18. 10. 2012  
http://www.xkuchtik.cz