xkuchtik.cz

 

FRANCOUZSKÁ RYBÍ POLÉVKA II.

Na Štědrovečerní stůl.

 

INGREDIENCE: 600 g rybího masa, 1 cibule, 1 lžíce rajského protlaku nebo 1 rajče, 3 stroužky česneku, 4 lžíce oleje, 2 žloutek, tymián, bobkový list, čerstvá nebo sušená petrželka, špetka šafránu, kousek pomerančové kůry, pepř, sůl, kostičky bí1é veky.

POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli, stroužek česneku a rajče nadrobno pokrájíme a vložíme do 1,5 l studené vody Pak přidáme tymián, celý stroužek česneku, bobkový list, petrželku, pomerančovou kůru a očištěné rybí maso a okořeníme šafránem. Osolíme, opepříme, přidáme několik kapek oleje a asi 15 minut vaříme. Vývar procedíme, maso vybereme zvlášť na talíř, zeleninu propasírujeme zpět a dále vaříme. Třetí stroužek česneku utřeme se soli Polévku sundáme z plotny a vmícháme připravenou česnekovou směs. Hotovou polévku pak vlijeme na kostičky bílé veky do polévkové mísy. Teplé rybí maso podáváme na talířcích zvlášť.

 


Vloženo:14. 12. 2006  
http://www.xkuchtik.cz