xkuchtik.cz

 

HOUBOVÁ POLÉVKA S VEJCEM

 

INGREDIENCE: 2 hrstky sušených hub nebo 250 žampiónů nebo jiných čerstvých hub, 1 lžíce másla, 1 lžíce oleje, 2 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, 1 lžičky drceného kmínu, 1 lžíce citr. šťávy, 1 vejce, kelímek bílého jogurtu nebo zakysané smetany, petrželka.

POSTUP PŘÍPRAVY: Sušené houby propláchneme a zalijeme studenou vodou. Necháme několik hodin namočené. Čerstvé houby nebo žampióny očistíme a nakrájíme na plátky V hrnci rozehřejeme máslo a olej, vsypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji vodou, osolíme a povaříme. Přidáme houby, kmín a pepř a vaříme, až jsou houby měkké. Pak sejmeme z ohně, do polévky vyklepneme vejce, rozmícháme ho, přidáme jogurt nebo smetanu, opět dobře rozmícháme, dochutíme citrónovou šťávou a petrželkou, případně i solí a podáváme s pečivem.

 


Vloženo:8. 2. 2008  
http://www.xkuchtik.cz