xkuchtik.cz

 

SLEPIČÍ POLÉVKA S NUDLEMI

 

INGREDIENCE: 1 malá slepice, sůl, 1 mrkev, 1/3 petržele, 1/4 celeru, 1 cibule, 3 zrnka pepře, 2 zrnka nového koření, 2,3 l vody.

POSTUP PŘÍPRAVY: Rozpůlenou očištěnou slepici vaříme v osolené vodě s kořením, očištěnou zeleninou a cibulí v tlakovém hrnci 1 hodinu. Měkké maso vykostíme, nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce. Vývar procedíme na maso a přidáme nakrájenou zeleninu. Polévku přivedeme znovu do varu a zavaříme do ní nudle.
Domácí nudle: 1 vejce, 4 lžíce hrubé mouky: Do důlku v mouce klepneme vejce, vidličkou ho smícháme s moukou, rukama vypracujeme tuhé těsto a vyválíme je do co nejtenčí placky. Z válu ho přeložíme na utěrku a necháme alespoň hodinu proschnout. Proschlou placku rozkrájíme na vále na 4 cm široké pruhy, položíme je na sebe, překrojíme, opět složíme na sebe a šikmo krájíme jemné nudličky. Nasypeme je na utěrku, aby se neslepily, a necháme je dále prosychat. Určenou dávku nudlí vložíme do vařícího se vývaru a povaříme asi 4 minuty. Ostatní nudle necháme dobře proschnout a použijeme do polévek později.

 


Vloženo:26. 11. 2007  
http://www.xkuchtik.cz