xkuchtik.cz

 

POLÉVKA Z DRŮBKŮ

 

INGREDIENCE: 1 balíček zmrazených drůbežích drůbků, 1 mrkev, 1 petržel, 1 brambor, 2 lžíce másla, 2 lžíce mouky, sůl, několik žampiónů, 1 žloutek, 1 malá cibulka, petrželka, 1,5 l vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Drůbky očistíme a uvaříme v tlakovém hrnci společně s cibulkou, mrkví, petrželí a bramborem. Po půlhodině varu sejmeme z ohně, otevřeme a procedíme. Mrkev, petržel a brambor prolisujeme do vývaru, maso obereme z kostí a nakrájíme nadrobno, játra, žaludek a srdíčko nakrájíme na proužky, přidáme do polévky, vložíme na másle podušené žampióny a povaříme. Polévku zahustíme jíškou z másla a mouky, povaříme a nakonec dochutíme solí, zjemníme žloutkem rozmíchaným ve troše vody a podáváme s nadrobno nasekanou petrželkou.

 


Vloženo:29. 5. 2014  
http://www.xkuchtik.cz