xkuchtik.cz

 

HOVĚZÍ POLÉVKA S JÁTROVOU RÝŽÍ

 

INGREDIENCE: 1 1/2 l hovězího vývaru z masa a zeleniny (nebo z masoxu a zeleniny), 1/2 sáčku zmrazené zeleniny na polévku.
Játrová rýže: 200 g jater, 1 vejce, 1 malá cibulka, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička másla nebo oleje, špetka soli, špetka pepře, 1 stroužek rozdrceného česneku, několik snítek jemně nasekané petrželky (nebo trochu sušené), podle chuti špetka majoránky, strouhanka na zahuštění.

POSTUP PŘÍPRAVY: Játra umeleme nebo umixujeme, přidáme vejce, nadrobno nakrájenou cibulku, mouku, změklé máslo, sůl, koření, petrželku a česnek, vše promícháme (nebo společně umixujeme} a zahustíme strouhankou. Necháme chvíli odpočinout a pak řidší hmotu nabíráme lžičkou a zaváříme do vařící polévky, případně stěrkou lisujeme přes haluškové síto játrovou rýži. Vaříme asi 5-10 minut. Polévku podáváme s uvařenou zeleninou, játrovými knedlíčky a s nadrobno nakrájenou petrželkou.

 


Vloženo:4. 3. 2008  
http://www.xkuchtik.cz