xkuchtik.cz

 

POLÉVKA VEVERKA.

 

INGREDIENCE: 1 hovězí oháňka, 1/2 sáčku zmrazené kořenové zeleniny, 1 cibule, 1 lžíce rajského protlaku, 100 žampiónů, sklenka dezertního vína, sklenka koňaku, 1 bobkový list 1 lžičky pepře, několik zrnek nového koření, olej, 1 lžičky kmínu, petrželka.

POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí oháňku přesekneme na menší kousky, vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme pokrájenou cibuli a vaříme asi hodinu. Po hodině hrnec otevřeme, přilijeme vodu, přidáme kořenovou zeleninu, bobkový list a nové koření, uvedeme znovu do varu, ale už bez poklice a vaříme asi 15 minut, aby byla zelenina měkká. Mezitím na troše tuku osmahneme pokrájené žampióny, osolíme je a mírně okmínujeme drceným kmínem a dusíme, až se tekutina, kterou pustily, vydusí. Osmahlé houby přidáme do polévky. Vaříme ještě asi 10 minut, pak dochutíme vínem a koňakem, povaříme a přisolíme nebo přidáme polévkové koření. Oháňku vyndáme, maso sejmeme z kostí, pokrájíme a vrátíme do polévky. Přidáme petrželku a podáváme.

 


Vloženo:14. 1. 2004  
http://www.xkuchtik.cz