xkuchtik.cz

 

ŠPANĚLSKÝ PTÁČEK II.

 

INGREDIENCE: 400 g hovězího zadního masa, 1 vařené vejce, 80 g párku, 80 g slaniny, 1 cibule, 1 sterilovaná okurka, 40 g hladké mouky, 1 dl sladké smetany, 60 g tuku nebo másla, plnotučná hořčice, mletý pepř, sůl. Párátka. Kořenová zelenina jako příloha ( mrkev, celer, petržel).

POSTUP PŘÍPRAVY: Potřebujeme velký plátek krásného zadního hovězího masa, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí a pak plníme klasickým způsobem. Osmahneme párek, plátek slaniny, kyselou okurku, kousek vejce uvařeného natvrdo a oloupaného a na kolečka cibuli. Zabalíme nebo sepneme párátkem a lehce obalíme v hladké mouce. Osmažíme na tuku nebo na másle, podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou. Když je maso měkké, ptáčky vyndáme a šťávu zahustíme smetanou, ve které jsme předem rozmíchali 3 lžíce hladké mouky. Vedle v hrnečku vaříme kořenovou zeleninu ( mrkev, celer a petržel ), protože zelenina na talíři nesmí chybět.
Jako přílohu podáváme houskový knedlík, rýži nebo brambory.

 


Vloženo:30. 11. 2004  
http://www.xkuchtik.cz