xkuchtik.cz

 

HOUBY SMAŽENÉ.

 

INGREDIENCE: 600g tvrdších čerstvých hub (žampióny, hřiby pravé, hřiby přívěskaté, holubinky mandlové, ryzce syrovinky, kloboučky hřibů dutonohých, křemenáče, bedly, muchomůrky růžovky, pýchavky, čirůvky havelky atd.) a sůl. Hladká mouka, vejce a strouhanka na obalení a olej nebo sádlo na smažení.

POSTUP PŘÍPRAVY: Tvrdší houby nakrájíme na silnější plátky (nejméně 3/4 cm tlusté, žampiónové kloboučky ponecháme vcelku, pouze je oloupáme. Připravené houby nejdříve namočíme na 10 minut do mléka a pak je osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance a v rozehřátém tuku po obou stranách dozlatova vysmažíme.
Obměna: Připravené houby můžeme také namáčet do těstíčka na smažení a pak je vysmažit. Příloha: bramborová kaše, opékané brambory a saláty ze syrové zeleniny nebo dušený špenát, anebo dušený zelený hrášek. Podáváme-li za přílohu opékané brambory, můžeme ještě k smaženým houbám podávat tatarskou omáčku. K smažené bedle se zvlášť dobře hodí za přílohu okurkový salát.

 


Vloženo:4. 1. 2000  
http://www.xkuchtik.cz