xkuchtik.cz

 

KAVKAZSKÝ SALÁT.

 

INGREDIENCE: 120 g studeného vařeného hovězího nebo jehněčího masa, 2 velké brambory, 250 g hrášku, 2 karotky, l okurka, 2 vejce, lžíce oleje, 2 sladká jablka, 1L dl kyselé smetany, 2 lžíce majonézy, 2-3 snítky kopru, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory, karotku a hrášek uvaříme odděleně doměkka a necháme vychladnout. Oloupanou okurku, brambory, karotku a oloupaná jablka nakrájíme na kostičky, přidáme okapaný hrášek, na kostičky nakrájené maso a na proužky nakrájenou vychladlou omeletu připravenou ze 2 vajec, zalijeme směsí smetany, majonézy, soli a pepře a lehce promícháme. Salát dobře vychladíme a před podáváním posypeme jemně nakrájeným koprem.

 


Vloženo:12. 7. 2003  
http://www.xkuchtik.cz