xkuchtik.cz

 

PERKELT Z HUB.

 

INGREDIENCE: 600g čerstvých hub (hřiby pravé, křemenáče, bedly, muchomůrky růžovky atd.), 70gslaniny, 80g cibule, 10 g mleté sladké papriky, sůl, 40g protlaku z rajčat a 1/8 l vývaru připraveného z kostky masoxu.

POSTUP PŘÍPRAVY: Houby nakrájíme na silnější nudle. V kastrole rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme k ní nadrobno nakrájenou cibuli, trochu ji zpěníme do ní pak vložíme nakrájené houby a krátce podusíme. Potom houby osolíme, opaprikujeme, přidáme protlak z rajčat, podlijeme vývarem, přikryjeme pokličkou a zvolna dusíme doměkka. Obměna: Do perkeltu můžeme také přidat semen zbavené a na nudličky nakrájené zelené papriky, které dusíme společné s houbami. Příloha: dušená rýže, těstoviny, chléb a salát ze syrové zeleniny.

 


Vloženo:4. 1. 2000  
http://www.xkuchtik.cz