xkuchtik.cz

 

GULÁŠ Z VÁCLAVEK.

 

INGREDIENCE: 600g čerstvých Klobouků václavek, 60g másla, 60g cibule, 3strouiky česneku, sůl, půl lžičky jemně rozsekaného kmínu, 70g sladké mleté papriky, 40g hladké mouky4 dl světlého vývaru z hovězího masa nebo vývaru z kostky masoxu a 3 lžíce rajčatového kečupu.

POSTU PŘÍPRAVY: Kloboučky václavek krátce spaříme horkou vodou a nakrájíme na menší kousky. V kastrole na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a rozsekaný česnek, přidáme pokrájené václavky, osolíme, okořeníme a dusíme asi 20 minut. po vysmahnutí šťávy zaprášíme václavky moukou, osmahneme, přidáme kečup, postupně podléváme studeným vývarem a za stálého míchání povaříme. Obměna: Do hotového guláše můžeme ještě přimíchat na kostičky nakrájenou a na másle podušenou kyselou okurku. Příloha: dušená rýže vařené brambory nebo knedlíky.

 


Vloženo:4. 1. 2001  
http://www.xkuchtik.cz