xkuchtik.cz

 

ZAPÉKANÉ FAZOLKY SE SÝREM

 

INGREDIENCE: 800 g sterilovaných fazolových lusků, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 4 žloutky, 100 g tvrdého sýra na strouhání, pepř, sůl, petrželka, vývar.

POSTUP PŘÍPRAVY: Fazolky scedíme, nasypeme do hrnce, podlijeme trochou vývaru a krátce podusíme. Podle chuti osolíme a opepříme. Mezitím z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji studeným vývarem a povaříme. Omáčku vlijeme k vysmahlým fazolkám, přidáme petrželku a polovinu nastrouhaného sýra. Směs vložíme do zapékací mísy, povrch pokapeme máslem a posypeme zbytkem strouhaného sýra. Krátce zapečeme.

 


Vloženo:11. 7. 2009  
http://www.xkuchtik.cz