xkuchtik.cz

 

FAZOLKY SE ŠUNKOVOU OMÁČKOU

 

INGREDIENCE: sáček zmrazených fazolek nebo velká sklenice sterilovaných fazolek nebo 400 g čerstvých, očištěných fazolek, 100 g šunky (nebo šunkového salámu), 2 lžíce hladké mouky, l cibulka, 2 lžíce másla, kelímek zakysané smetany, stroužek česneku, sůl, lžička kari. POSTUP PŘÍPRAVY: Zmrazené či sterilované fazolky propláchneme, čerstvé očistíme a ve slané vodě uvaříme pod pokličkou doměkka. Pak slijeme a necháme okapat. Máslo rozehřejeme, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Vhodíme na nudličky nakrájenou šunku a osmahneme ji. Zalijeme vodou smíchanou se smetanou (místo ní můžeme dát bílý jogurt), osolíme, podle chuti přidáme kari, vše důkladně rozmícháme, přivedeme k varu a povaříme. Do vařící omáčky vhodíme fazolky a krátce povaříme. Podáváme s vařenými brambory nebo s pečivem.

 


Vloženo:23. 10. 2014  
http://www.xkuchtik.cz