xkuchtik.cz

 

BROKOLICE PO ZÁMECKU

 

INGREDIENCE: 1 kg brokolice, 1 lžička soli, 3 žloutky, 1 1/2 dl vývaru z brokolice, 2 lžíce citrónové stavy, 3 lžíce másla, sůl petrželka.

POSTUP PŘÍPRAVY: Brokolici očistíme, namočíme do slané vody, po chvíli omyjeme a vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou. Uvaříme ji doměkka, vyjmeme a necháme okapat. Poté si připravíme omáčku. Do 1 1/2 dl chladného vývaru z brokolice dáme žloutky, okyselíme citrónovou šťávou, osolíme a prošleháme. Vložíme do horké vodní lázně a šleháme, až směs zhoustne (voda se nesmí vařit). Hustou omáčku vyndáme z vodní lázně a po částech do ní zašleháváme máslo. Je-li omáčka příliš hustá, zředíme ji trochou horkého vývaru z brokolice. Uvařenou brokolici rozložíme na talířky, přelijeme omáčkou a ozdobíme snítkou petrželky. Podobně můžeme podávat vařenou brokolici i na studeno, přelitou tatarskou omáčkou nebo majolkou rozmíchanou s jogurtem.

 


Vloženo:7. 6. 2008  
http://www.xkuchtik.cz