xkuchtik.cz

 

PAŽITKOVÁ OMÁČKA I

 

PAŽITKOVÁ OMÁČKA I. INGREDIENCE: 60 g másla, l cibule, 40 g hladké mouky, 1/2 l vývaru z kostí, několik kuliček pepře, 1/8 l smetany, sůl, 2 lžíce jemně nakrájené pažitky. POSTUP PŘÍPRAVY: Ve dvou třetinách másla zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme a postupně zředíme chladným vývarem. Přidáme pepř a dobře povaříme. Potom přidáme smetanu, krátce povaříme, omáčku přisolíme, přidáme jemně nakrájenou pažitku a ještě necháme přejít varem. Nakonec omáčku zjemníme zbylým máslem. Před přidáním smetaný můžeme omáčku procedit, aby v ní nezůstaly nerozvařené kousky cibule. Podáváme k vařenému hovězímu masu.

 


Vloženo:28. 5. 2015  
http://www.xkuchtik.cz