xkuchtik.cz

 

KVĚTÁKOVÝ NÁKYP S VEPŘOVÝM MASEM

 

INGREDIENCE: l květák, 400 g vepřového masa, l cibule, 2 lžíce másla, 5 vajec, sůl, pepř, tuk na vymaštění formy. POSTUP PŘÍPRAVY: Květák očistíme, omyjeme, rozebereme na růžice a uvaříme ve slané vodě doměkka. Vepřové maso nakrájíme na drobnější kousky, osolíme ho, opepříme a na másle a cibuli osmahneme, pak podlijeme vývarem z květáku a podusíme doměkka. Přidáme nasekaný květák, vmícháme žloutky a do směsi vmícháme hustý sníh ušlehaný z bílků. Směs dáme do vymaštěného pekáčku nebo jiné formy a zapečeme dozlatova. Podáváme s vařenými brambory posypanými petrželkou.

 


Vloženo:13. 7. 2016  
http://www.xkuchtik.cz