xkuchtik.cz

 

NÁKYP Z BAKLAŽÁNU A CUKETY

 

INGREDIENCE: 250 g baklažánu, 250 g cukety, 3 lžíce olivového oleje, l cibule, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, 50 g strouhanky, l svazek petrželky, 1/2 lžičky tymiánu, 75 g ementálu. POSTUP PŘÍPRAVY: Baklažán a cuketu pokrájíme na tenké plátky a po částech smažíme na horkém oleji. Cibuli jemně nasekáme a na zbylém tuku necháme zesklovatět, dáme do formy. Plátky baklažánu a cukety klademe střídavě do formy takovým způsobem, jako jsou položeny tašky na střeše, navrch dáme posekaný česnek, posolíme a opepříme. Strouhanku smícháme s petrželkou, tymiánem a sýrem a směs rozprostřeme rovnoměrně po zelenině. Zapečeme v troubě do zlatohněda (1/2 hodiny). Nákyp můžeme zakrýt alobalem, aby sýr příliš nezhnědl.

 


Vloženo:22. 7. 2016  
http://www.xkuchtik.cz