xkuchtik.cz

 

KAPR PEČENÝ NA ŽAMPIONECH

Na Štědrovečerní stůl !!

 

INGREDIENCE: 4 porce kapra, petrželka, 120 g žampionů, l malá cibule, 60 g másla, sůl, pepř, 4 lžíce bílého vína, kousek bobkového listu.

POSTUP PŘÍPRAVY: Ohnivzdornou misku vymažeme máslem, posypeme drobně pokrájenou cibulí a rozsekanou petrželkou, přidáme porce kapra, osolíme je, opepříme, podlijeme vínem, potom přidáme bobkový list a drobně pokrájené, na kousku másla osmažené žampiony. Porce kapra poklademe vločkami zbývajícího másla a upečeme doměkka. Při pečení je několikrát přelijeme vypečenou šťávou.
Příloha: Brambory.

 


Vloženo:22. 12. 2008  
http://www.xkuchtik.cz