xkuchtik.cz

 

PEČENÝ KAPR SE SLANINOU

Na Štědrovečerní stůl !!

 

INGREDIENCE: 1/2 kapra, 12 silnějších plátků anglické slaniny, sůl, citrónová šťáva, drcený kmín, grilovací kořeni, olej.

POSTUP PŘÍPRAVY: Rybu nakrájíme na širší porce, osolíme, pokapeme citrónem a necháme krátce odležet. Pak do rybí kůže uděláme několik zářezů, do nichž vložíme dílky slaniny. Rybu rozložíme do olejem vymaštěného pekáče, posypeme trochou kmínu a grilovacího koření, pokapeme olejem a dáme do rozehřáté trouby. Lehce osmahneme, mírně podlijeme horkou vodou a pečeme asi půl hodiny, až maso zezlátne a slanina se opeče. Podáváme s bramborovým salátem.

 


Vloženo:23. 12. 2009  
http://www.xkuchtik.cz