xkuchtik.cz

 

LÍN ZAPEČENÝ V HOŘČIČNÉ OMÁČCE

 

INGREDIENCE: l lín (asi l kg), 2 lžíce citrónové šťávy, l cibule, l mrkev, l pórek, l celer, sůl, bílý pepř, 1/8 l suchého bílého vína, 50 g másla, 30 % mouky, 1/8 l mléka, 1-2 lžíce sekané petrželky, 60 g čerstvé smetany, 2 lžíce hořčice, l žloutek.

POSTUP PŘÍPRAVY: Omytou rybu pokapeme citrónovou šťávou. Cibuli nakrájíme na kolečka a zeleninu očistíme a nakrájíme nadrobno. Rybu osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. K ní přidáme nakrájenou zeleninu a zalijeme vínem. Navrch rozdělíme polovinu másla. Rybu vložíme do vyhřáté trouby. Když je upečená, vyjmeme ji z pekáče a vypečenou šťávu přecedíme. Ze zbytku másla a z mouky uděláme světlou jíšku, do níž vmícháme mléko a šťávu z ryby, a vše necháme přejít varem. Do omáčky vmícháme petrželku, čerstvou smetanu, hořčici a žloutek a nalijeme na rybu. Připravený pokrm ještě zapečeme. Místo lína možno připravit s treskou.

 


Vloženo:4. 9. 2017  
http://www.xkuchtik.cz