xkuchtik.cz

 

KAPR S MANDLEMI

Na Štědrovečerní stůl !!

 

INGREDIENCE: 1 středně velký kapr, 3 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, citrónová stává, 2 lžičky sladké papriky, 1/8 másla, 100 g spařených, sloupnutých a na plátky pokrájených mandlí.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kuchyňsky připraveného kapra pokapeme citrónem a osolíme. Necháme chvíli odležet. Mouku smícháme s paprikou, pepřem a solí a rybu v této směsi obalíme po všech stranách. Máslo rozehřejeme, vložíme upravennou rybu a pomalu opékáme z obou stran, aby se máslo nepřepalovalo. Můžeme přidat i trochu oleje. Dobře propečenou rybu vyjmeme na talíř a necháme na teple. Do vypeku vhodíme mandle a osmahneme je dožluta. Pak výpek Zakapeme citrónovou šťávou a rybu na míse mandlemi i tukem přelijeme. Podáváme s brambory nebo bramborovým salátem.

 


Vloženo:22. 12. 2008  
http://www.xkuchtik.cz