xkuchtik.cz

 

RYBA V HOUBOVÉ OMÁČCE.

 

INGREDIENCE: 1 kg ryby (např. tresky), 1 citrón, 50 % másla, 60 g slaniny, 100 g cibule, 400 g hříbků, 1/4 l sladké smetany, pepř, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Rybu očistíme, opláchneme a osušíme utěrkou. Pokapeme citrónovou šťávou a svrchu i zevnitř posolíme. Vložíme do vymazané ohnivzdorné misky, obložíme plátky slaniny a posypeme kroužky cibule. V dobře vyhřáté troubě pečeme asi 20 minut. Potom přidáme očištěné, drobně rozkrájené houby a dále pečeme. Asi po 20 minutách zalijeme smetanou a ještě asi 10 minut necháme v troubě. Potom vyjmeme rybu, do omáčky vmícháme sekanou petrželku a podáváme.
Příloha: brambory nebo rýže.

 


Vloženo:26. 9. 2005  
http://www.xkuchtik.cz