xkuchtik.cz

 

FILÉ S PÓRKEM A BRAMBORY

 

INGREDIENCE: 400 g rybího filé, citrónová šťáva, sůl, 100 g slaniny, 3 pórky, l velká cibule, 4 větší brambory, 5 rajčat, sklenka bílého vína, l lžíce mleté papriku, 1/2 lžičky pepře, petrželová nať, tuk, palička česneku.

POSTUP PŘÍPRAVY: Filé osolíme a pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Pak maso nakrájíme na nudle. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno a rajčata spaříme, sloupneme a nakrájíme na kolečka. Pekáček vymastíme tukem a po vrstvách klademe brambory, rybí maso, rajčata a cibuli. Pokapeme tukem a vrstvy opakujeme. Povrch posypeme plátky česneku, pokapeme tukem, vložíme do vyhřáté trouby a půl hodiny zapékáme. Ke konci pečení můžeme ještě mírně posypat strouhaným sýrem. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou a můžeme pokapat kečupem.

 


Vloženo:11. 6. 2009  
http://www.xkuchtik.cz