xkuchtik.cz

 

RYBÍ FILÉ V UHERSKÉ OMÁČCE.

 

INGREDIENCE: 4 porce filé, citrón, sůl, 2 lžíce hladké mouky, olej na smažení, 6 plátků slaniny. Omáčka: l dl bílého vína, 3 cibule, 3 lžíce kečupu, 1/4 l smetany, l lžíce hladké mouky, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Rybí filé pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a necháme 20 minut odležet. Poté obalíme v mouce a na rozehřátém oleji po obou stranách osmažíme dozlatova. Maso vyjmeme a necháme na teple. Do zbylého oleje vsypeme velmi jemně nakrájenou cibuli, osmahneme ji, přidáme mouku, promícháme a chvíli smažíme. Pak zalijeme vínem, povaříme, ochutíme kečupem, osolíme, vmícháme smetanu a už jen krátce povaříme. Plátky slaniny nakrojíme jako hřebínek a na suché pánvi opečeme po obou stranách. Smaženou rybu přeléváme omáčkou, ozdobíme opečenou slaninou a podáváme s vařenými brambory nebo s dušenou rýží. Můžeme ozdobit dílky rajčat.

 


Vloženo:12. 4. 2007  
http://www.xkuchtik.cz