xkuchtik.cz

 

DOMÁCÍ GRIOTKA

 

INGREDIENCE: 1 kg tmavých třešní, 1 kg dobře vyzrálých višní, 1/2 l brandy nebo vodky, 2 dl vody, 250 g cukru, několik kapek griotkového aroma (není nutné).

POSTUP PŘÍPRAVY: Ovoce opláchneme, necháme okapat a vypeckujeme. Vsypeme do sklenice od okurek, přidáme několik jadérek vyloupaných pecek, zalijeme alkoholem, dobře zavřeme víčkem nebo mikrotenem a gumičkou a necháme 6 týdnů stát na teplém a slunném místě v kuchyni. Pak vlijeme cukrový sirup uvařený z vody a cukru, promícháme vařečkou a necháme ještě asi 10 dní proslazovat. Poté procedíme přes plátýnko a do lahví a necháme uležet do Vánoc. Zbylé ovoce opláchneme od kalů, vložíme do sklenic a zalijeme rumem. Používáme do pohárů, dezertů apod.

 


Vloženo:10. 7. 2010  
http://www.xkuchtik.cz