xkuchtik.cz

 

RÝŽE PO INDONÉSKÉM ZPŮSOBU.

 

INGREDIENCE: 2 šálky rýže, 4 šálky vody, 1/2 vařené slepice, kuřete nebo grilovaného kuřete, 100 g šunky, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 1 lžíce sójové omáčky, sůl, špetka glutasolu, 1 lžička papriky, balíček zmrazených krevet, 2 vejce, několik krabích tyčinek na ozdobu, rajčata, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži připravíme podle předešlého předpisu. Ve velkém kastrole rozehřejeme olej, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek, lehce osmahneme, přidáme na kousky nakrájené maso z kuřete nebo slepice, rozmražené krevety, na nudličky nakrájenou šunku, vše podusíme a zakapeme sójovou omáčkou. Nakonec vmícháme připravenou rýži a z vajec připravenou smaženici, ochutíme solí, pepřem, glutasolem paprikou nebo ještě několika kapkami sójové omáčky a dáme na nahřátou mísu. Ozdobíme na kolečka nakrájenými krabími tyčinkami a čerstvými rajčaty. Podáváme horké.

 


Vloženo:12. 7. 2003  
http://www.xkuchtik.cz