xkuchtik.cz

 

SRNČÍ PEČENĚ.

 

INGREDIENCE: 100 g srnčího masa z kýty, plece nebo hřbetu, 100 g slaniny, sůl, 3 lžíce oleje, 2 cibule, šálek, nastrouhané kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 3 lžičky koření, 1lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso prošpikujeme částí slaniny, zbytek nakrájíme a s přidáním oleje rozškvaříme. Přidáme osolené maso a po všech stranách ho opečeme. Pak do tuku vsypeme drobně nakrájenou cibuli, osmahneme ji, přidáme nastrouhanou zeleninu a rovněž ji opečeme. Maso posypeme kořením, podlijeme vodou nebo vývarem z masoxu, vložíme do trouby a za občasného přelití vypečenou šťávou, podlití vodou a obrácení upečeme doměkka. Měkké maso vyjmeme, necháme na teple, vypečenou šťávu zahustíme moukou, povaříme a zjemníme máslem. Můžeme rovněž přilít i sklenku koňaku. Zesílí se tím chuť omáčky Pak ještě krátce povaříme a podáváme s brusinkovým nebo rybízovým kompotem. Jako přílohu volíme většinou houskové knedlíky nebo opečené brambory. Ke zvěřině pijeme červené víno nebo pivo.

 


Vloženo:12. 7. 2003  
http://www.xkuchtik.cz