xkuchtik.cz

 

BELGICKÁ PAŠTIKA Z KRÁLÍKA.

 

INGREDIENCE: Králičí předek, 250 g vepřového bůčku, 250 g slaniny, králičí játra, 1 vejce, 50 g cibule, 5 cl smetany, 20 g másla, 1 lžičky koňaku, strouhaný muškátový oříšek, tymián, špetka drceného jalovce, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Králičí maso dobře očistíme, pokrájíme na menší kousky a pod tekoucí vodou opereme. Vložíme na cibuli osmaženou na másle, přidáme kostky vepřového bůčku a králičí játra, mírně podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Potom maso obereme z kostí a s játry i cibulí dvakrát umeleme na masovém strojku. Do směsi přidáme vejce, utlučené koření, smetanu, koňak, dosolíme a metlou dobře ušleháme. Pak přimícháme třetinu na kostičky pokrájené slaniny. Formu vyložíme slaninou nakrájenou na plátky, naplníme připravenou hmotou a poklademe slaninou. Přiklopíme a v páře vaříme asi hodinu. Hotovou paštiku opatrně vyklopíme na prkénko a necháme prochladnout. Příloha: chleb.

 


Vloženo:12. 7. 2003  
http://www.xkuchtik.cz