xkuchtik.cz

 

PLNĚNÝ KRÁLÍK

 

INGREDIENCE: 1 mladý králík, 1 lžíce másla, 2 lžíce sádla. Náplň: 300 g prorostlého vepřového masa, 1 cibulka, lžíce zelené petrželky, sůl, pepř, lžíce polohrubé mouky, 1 vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nožem nahrubo rozsekáme, přidáme jemně nakrájenou cibulku a společně s ostatními přísadami vpracujeme směs, kterou vložíme do vykostěného králíka. Přidáme rozpůlené ledvinky a plát masa z králíka s náplní dobře zašijeme. Kosti ze stehen a ze hřbetu rozsekáme na menší kousky, osolíme a přidáme na pekáč k plněnému králíku, kterého pečeme na másle a sádle a občas poléváme vypečenou šťávou (doba pečení asi 45 minut). Před podáváním nit vytáhneme a králíka nakrájíme na plátky. Příloha: brambory a kompot.

 


Vloženo:24. 10. 2013  
http://www.xkuchtik.cz