xkuchtik.cz

 

MLETÉ MASO ZAPEČENÉ S BRAMBORY

 

INGREDIENCE: 400 g mletého masa (hovězí a vepřové), 50 g slaniny, 1 velká cibule, 5 rajčat, 2 papriky, 500 g vařených a oloupaných brambor, 2 vejce, 2 dl sladké smetany, olej, sůl, pepř, drcený kmín.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme mleté maso, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Dusíme za občasného promíchání asi 20 minut. Uvařené a sloupnuté brambory nakrájíme na plátky nebo na hranolky, papriky nakrájíme na nudličky a spařená a sloupnutá rajčata na kolečka. Pekáč vymastíme oleem, poklademe částí brambor, osolíme je a mírně okmínujeme, vložíme část masa, papriky, rajčata a opět brambory, maso, až do spotřebování surovin. Na povrchu bude buď maso, nebo brambory. Pekáč vložíme do předehřáté trouby a asi půl hodiny zapékáme. Pak zalijeme smetanou s vejci a dopečeme dozlatova. Podáváme obložené čerstvou zeleninou nebo se zeleninovým salátem.

 


Vloženo:30. 4. 2009  
http://www.xkuchtik.cz