xkuchtik.cz

 

JIHOČESKÁ SEKANÁ.

 

INGREDIENCE:
500g mletého masa,
sůl, pepř, česnek,
1 cibule,
1 lžičky drceného kmínu,
2 housky a šálek mléka,
1 vejce,
1 lžíce hladké mouky,
250 g vepřové kýty,
100 g šunky,
I00 g žampiónů,
1 lžíce másla,
2 vejce, strouhanka.

POSTUP PŘÍPRAVY:
Mleté maso ochutíme solí, pepřem, kmínem, nastrouhaným česnekem, přidáme v mléce rozmočené housky, vejce, hladkou mouku a směs dobře promícháme.
Podle potřeby zahustíme strouhankou.
Pak na mikrotenovém sáčku rozválíme na obdélníkový plát, pokryjeme tenkými řízky z kýty, osolíme ji, lehce okmínujeme a pro větší pikantnost posypeme drceným česnekem.
Maso pokryjeme plátky šunky a povrch potřeme smaženicí z žampiónů nakrájených na plátky, osolených a lehce opečených na lžíci másla a zahuštěných vejci
Pomocí mikrotenového sáčku sekanou svineme, trochu smáčkneme, aby v ní nebyly vzduchové mezery a vložíme na pekáč.
Pečeme na rozehřátém oleji či sádle nebo jenom podlijeme vodou.
Pečeme velmi pomalu, aby se kýta propekla.
Ke konci pečení přidáme na intenzitě tepla, aby se utvořila zlatá kůrčička.
Sekanou podáváme teplou nebo studenou.

 


Vloženo:6. 8. 2010  
http://www.xkuchtik.cz