xkuchtik.cz

 

POLÉVKA SE SMETANOU A MASOVÝMI KNEDLÍČKY.

 

INGREDIENCE: 150g rajčat, 2 cibule, l petržel, 1 mrkev, 1/2 l vývaru z kostí, 1/2 l šťávy z kysaného zelí, zelená petržel, 1 vejce, 1/2 šálku smetany. Knedlíčky: 200g umletého hovězího masa, 4 plátky chlebíčkové veky, 20g másla, 2 cibule, 1 vejce, špetka pepře a soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Zeleninu nakrájíme na malé kostičky, Rajčata oloupáme, zbavíme jadérek a nakrájíme na čtvrtky, cibuli nakrájíme na poloviční plátky a vše dáme vařit do osoleného vývaru z kostí. Když je zelenina vařená, svaříme šťávu z kysaného zelí a procedíme do vývaru. Žemli navlhčíme a dobře vymačkáme, přidáme drobně krájenou, na tuku osmahnutou cibulku, vejce, sůl, pepř a vše dobře rozmícháme s mletým masem. Z propracovaného těsta děláme malé knedlíčky, které uvaříme v polévce, pak polévku odstavíme a zašleháme žloutek, smísený se smetanou, přidáme sekanou petrželovou nať. Polévku již nevaříme a podáváme v šálcích.

 


Vloženo:22. 12. 1999  
http://www.xkuchtik.cz